2008-09-29 13:06:13• hírek • Szatmar.ro

Mélyponton a Rapid

Továbbra sem megy a Rapidnak és a Vasluinak, először győzött az Otopeni.

A Rapid és a Vaslui egyaránt remekül kezdte a bajnokságot, a harmadik fordulóban holtversenyben vezették a bajnoki tabellát. Az utóbbi időben azonban mindkét csapat szenved, a moldovaiak az utolsó két, a bukarestiek az utolsó három bajnokijukat elvesztették.

 

A kilencedik fordulóban a Vasluinak volt nehezebb dolga, mert az Urzicenit fogadta. A vendégek negyed óra elteltével Bilasco révén kerültek előnybe, majd szépen lassan visszaálltak és, főleg a második félidőben, kizárólag csak a kontrákra támaszkodtak. Mivel a Vaslui, adódó lehetőségei ellenére, nem tudott kiegyenlíteni, a 88. percben egy ellentámadást követően Onofras biztosította be a vendégek győzelmét.

A Rapid, miután a nyáron egy egész csapatra való játékost igazolt, már három mérkőzés óta nem tudott pontot szerezni. Az újonc Arges elleni hazai találkozó úgy tűnt, a legjobbkor jön, ám csak a krízist sikerült vele mélyíteni. Alig telt el 11 perc és Dulcea máris vezetést szerzett a vendégeknek, majd két egyenlítési lehetőség után Tames növelte az Arges előnyét: 25 méteres lövésénél Pardo mellényúlt és csak beleütni tudott a labdába. A Rapid játékosai közül csak Pitbull mozgott elfogadhatóan és a brazil csatár egy szép lövéssel csökkenteni tudta csapata hátrányát. A második félidő Joao Paolo egyenlítő találatával kezdődött, de a bíró, tévesen, nem adta meg les miatt. A Rapid mindent megtett az egyenlítés érdekében, de jó néhány ígéretes helyzetet sem tudtak gólra váltani, míg a másik kapu előtt Voiculet kihasználta Pardo újabb óriási hibáját: a spanyol teljesen indokolatlanul futott ki egy labdáért, Voiculet pedig szépen beemelte a kapuba a labdát.

Sporttörténeti siker született Otopeniben, ahol a helyi csapat történetében először tudott nyerni a román élvonalba.

 

Eredmények:

Vaslui–Urziceni 0-2 (0-1)
Gól: Bilasco (14.), Onofras (88.)

Farul–Galac 1-1 (1-0)
Gól: Fernandez (11.) illetve Borceanu (77.)

Craiova – Brassó 0-0

Rapid–FC Argeş 1-3
Gól: Mejolaro (38.) illetve Dulcea (11.), Tames (21.), Voiculet (81.)

Otopeni–Gaz Metan 2-0
Gól: Diogo (61.), Scharlachate (67.)

Buzău–Pandurii 0-1
Gól: Piturca (16.)

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: